miercuri, 7 octombrie 2015

Olmeciana

Olmecii au fost un popor care a construit o civilizație antică pre-columbiană între anii 1400 și 400 î.Hr. și care trăiau în regiunile joase, mlăștinoase ale Golfului Mexicului și în câmpiile tropicale din sud-centrul Mexicului, aproximativ unde se găsesc astăzi statele mexicane: Veracruz si Tabasco. Se presupune ca ei au fost prima civilizație americană și că au pus bazele multor civilizații care au urmat. (SURSA WIKIPEDIA)




Am denumit aceasta veioza "Olmeciana", deoarece, am folosit sticla bine-cunoscutei bauturi tequila "Olmeca", peretii acesteia redand renumitele sculpturi in piatra ale mesterilor olmecieni.
Construite dupa anii 800 pe teritoriul primei civilizatii americane, astazi Veracruz, piramidele si templele in forma de trunchi de con m-au inspirat pentru un abajur nonconformist, care de data asta, opac fiind, ma ajuta sa redirectionez lumina catre partea senzationala a acestui mic corp de iluminat.
 
Tulpina si floarea unui crin mi s-au parut cele mai potrivite decoruri pentru mica veioza , atat din punct de vedere cromatic, cat si ca substrat simbolic.
 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu